Naturcamping: Hvor må man campere i den danske natur?

Campingreglerne i Danmark er komplicerede.

Derfor har vi samlet denne oversigt over gældende regler.


Campingvogn

Vi starter med campingvogne. Det er lettest, for i Danmark må du kun campere med campingvogne på officielle campingpladser. 

Det kan koste dig en bøde på 1.500 kroner at overnatte i campingvogn udenfor de officielle campingpladser.

Du må også campere på privat grund, hvis ejeren giver dig lov.

Autocamper / Campervans

For autocampere er reglerne de samme som for campingvogne. Autocampere må kun campere på officielle campingpladser eller på privat grund, hvis ejeren giver lov.

Nu undrer du dig så sikkert over, hvorfor der holder autocampere og campervans på parkeringsplader og rastepladser rundt omkring i Danmark.

Det gør der, fordi de fleste autocampere og campervans bøjer reglerne og ”raster” i stedet for at campere. 

Der er forskel på at raste og campere. Camping må kun foregå på campingpladser, men man må raste på alle parkeringspladser.

Vejdirektoratet definerer at raste, som at; ”at man parkerer for at hvile sig – fx hvis man sover, slapper af eller indtager mad med henblik på at kunne fortsætte sin kørsel forsvarligt.”

Læs selv detaljerne her Autocampere – parkering og rastning

Denne definition bruger de fleste ejere af autocampere og campervans til at overnatte andre steder i den danske natur end på campingpladser.

Det er sjældent, at der sker noget ved at gøre dette. Så længe man ikke ruller presenninger ud, tager alle sine møbler frem og så videre, så ser denne løsning ud til at fungere for alle.

Man risikerer dog en bøde på op til 1.500 kroner hvis politiet vurderer, at man har camperet i stedet for at raste. Stigende problem: Bøderegn over autocampere på stranden | jv.dk

Tagtelte

Hvis du har tagtelt må du stadig kun campere på de officielle campingpladser eller på privat grund hvor ejeren har givet dig lov. 

Brugere af tagtelte benytter sig også af at raste, men det er lidt sværere for tagteltene, da det at slå sit tagtelt ud vurderes som værende camping, da man ikke overnatter i bilen, men i sit opslåede telt. Derfor bliver det lidt lettere for myndigheder og naboerne at vurdere, at du er i gang med at campere et sted, du ikke må. 

Det er sjældent, der er nogen der har et problem med det, men det er som sådan ikke tilladt at slå sit tagtelt op og campere på raste- og parkeringspladser.

Telt

Med telt må du campere på de danske campingpladser og på privat grund, hvis ejeren giver dig lov. 

Du må også benytte dig af Naturstyrelsens primitive lejrpladser du kan finde her Kort | udinaturen.dk

Naturstyrelsen har også 275 skove, hvor du må slå dit telt op hvor du vil. Du må dog kun overnatte 1 nat, max 2 telte sammen, i telte der ikke er større end 3-personers telte. Deres såkaldte 1-2-3-regel. Dit telt må ikke kunne ses af andre og du må ikke slå teltet op på strandbredder, i klitter, på enge, i moser, på heder på marker eller andre lysninger, hvor der ikke er træet til at skjule teltet.

Landjords lejrpladser

Landjord er stiftet for at gøre det hele lettere og for at kunne tilbyde campister naturskønne oplevelser i fred og ro. Du kan bruge Landjords lejrpladser uanset om du har et stort telt, tagtelt, en campervan eller hængekøje. Både jordejer, lokalområdet og vi byder dig velkommen.

Som medlem kan du booke pladserne så ofte du vil, så længe du vil.

Når du booker en plads, har du hele pladsen for dig selv. Det betyder, at du kan være sikker på at opleve den danske natur alene, uden at skulle kæmpe om pladsen med andre – bortset fra de venner og den familie du selv har valgt at tage med.

Next
Next

Primitive lejrpladser: Hvad skal du pakke?